contact-us
close-form

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מדיניות מס הבולים משתנה באנגליה – כיצד זה ישפיע על שוק הנדל"ן?

    תאריך 02/07/2025

    יואל

    לאחר מגפת הקורונה והריביות הגבוהות שהחלישו את שוק הנד"ן האנגלי, בחודש דצמבר של שנת 2022 הכריז ראש ממשלת בריטניה דאז רישי סונאק על מעבר למדיניות מקלה בקרב מס הבולים במדינה. זאת במטרה לעורר את שוק הנדל"ן ולעורר השקעות של זרים ומקומיים כאחד. והאמת? התוכנית שלו הצליחה ובגדול. משקיעים זרים נהרו לאנגליה במטרה לרכוש נכסי יוקרה בלונדון הבירה, והן נכסי מגורים בצפון המדינה שזוכה בשנים האחרונות לפיתוח משמעותי כחלק מפרויקט ה-Northern Powerhouse. אך הבעיה בהכרזתו של רישי סונאק על המעבר למדיניות המקלה היא שלא מדובר בהחלטה סופית ונקודתית, אלא לתקופת זמן מסוימת כדי לבחון אמצעים. והתוכנית הכה מוצלחת הופסקה ממש לא מעט, ב-31 למרץ של שנת 2025. 

    החל מחודש אפריל 2025 רוכשים מקומיים וזרים חוזרים לשלם את מס הבולים הפרוגרסיבי שהיה בתוקף לפני ספטמבר של שנת 2022, ומדובר בשינוי שיכול לייקר משמעותית את עסקאות הנדל"ן העתידיות במדינה. ואנגליה לא פוסחת על המשקיעים הזרים ואף מאלצת אותם לשלם 2% יותר בכל מדרגת מס בשונה מאזרחים מקומיים, כך שבמידה ואתם מחפשים אחר השקעות נדל"ן באנגליה תדאגו להצטייד בכמה עשרות אלפי פאונדים נוספים שיצאו מכיסכם בסופו של דבר. אם אינכם בטוחים מה משמעותו של המושג מס בולים אז מדובר בדבר נורא פשוט, מס בולים הוא מס שחל על כל מסמך רשמי כמו חוזה קנייה של נכס לצורך העניין עם בול דואר אשר מוטבע עליו. החוק דרך אגב היה תקף גם בישראל אך בוטל בתחילת שנות ה-2000. באירופה מדובר במס יחסית שולי שאינו מהווה לפקטור של ממש בעת רכישת נכס, אך מס הבולים העדכני באנגליה עלול להשפיע מאוד על ההשקעות ואף למנוע מרוכשים חדשים להכנס לשוק. 

    השינוי במדיניות הבולים: 

    מס הבולים באנגליה מתבצע בצורה פרוגרסיבית: לוקחים את הסכום הכולל של הנכס וממסים ממנו מספר אחוזים בהתאם לכמה דרגות. כלומר לא מדובר באחוז אחד שגדל ומשתנה בהתאם לעלות הנכס, אלא לשיעורי קבועים שנלקחים בהתאם להפרשים בין מספרים. 

    • בין הסכומים 0 פאונד ל-250,000 פאונד הרוכש ממוסה ב-0%.
    • בין הסכומים  250,000 פאונד ל-925,00 פאונד הרוכש ממוסה ב-5%.
    • בין הסכומים 925,000 פאונד ל-1.5 מיליון פאונד הרוכש ממוסה ב-10%. 
    • מעל תקרה של 1.5 מיליון פאונד הרוכש ממוסה ב-12%. 

    החוק מתייחס בשונה לרוכשים חדשים אשר לא רכשו נכס מעולם ובהם עד סכום של 425,000 פאונד הרוכש פטור ממס בולים. כמו כן, ישנה הקלה בשיעור המס עבור רוכשים חדשים אשר רוכשים נכס בעלות שאינה גבוה מ-625,000 פאונד.

    אך החל מה-1 באפריל 2025 מדיניות מס הבולים השתנתה לרעת הרוכשים ולטובת המדינה שעתידה להרוויח סכומי עתק מהמיסים שהיא תכניס לקופת המדינה. 

    • בין הסכומים 0 פאונד ל-125,000 פאונד הרוכש ממוסה ב-0%.
    • בין הסכומים 125,000 פאונד ל-250,000 פאונד הרוכש ממוסה ב-2%. 
    • בין הסכומים 250,000 פאונד ל-925,000 פאונד הרוכש ממוסה ב-5%. 
    • בין הסכומים 925,000 פאונד ל-1.5 מיליון פאונד הרוכש ממוסה ב-10%.
    • מעל תקרה של 1.5 מיליון פאונד הרוכש ממוסה ב-12%. 

    אנגליה מכניסה גם רגולציות על רוכשים שרוכשים מעבר לנכס היחיד והפרטי שלהם כאשר על כל נכס נוסף שמחירו נמוך מ-125,000 פאונד ישלם הרוכש כ-5% נוספים, ועל כל נכס שמחירו גבוה מ-500,000 פאונד הרוכש ישלם מס בולים בשיעור של 17%.

     

    לקראת הכנסת מדיניות מס הבולים החדשה לתוקף נרשמה תחילה עלייה של ממש בקרב העסקאות מאחר והרוכשים אשר עשו את מיטב מאמצם לרכוש נכסים טרום כניסת המדיניות, וממש לקראת חודש אפריל נרשמה ירידה בשיעור כמות העסקאות בעקבות משקיעי נדל"ן שחששו מפני התייקרות העסקאות שלהם. הדיור בבריטניה עדיין יקר למדי ורבים מהצעירים מתקשים למצוא עבורם דירות לשכור, ועל רכישה של דירות בכלל אין על מה לדבר. נדמה כי הממשלה הבריטית מנסה כעת לצנן את שוק הנדל"ן שחווה פריחה בשנים האחרונות בעת המדיניות המקלה של מס הבולים. 

    המדיניות החדשה יכולה להיות בשורה רעה למשקיעים הזרים שמחפשים אחר נכסים מניבים בבריטניה מאחר וכל אחוז נוסף שמתווסף לעסקה יכול לייקר אותה בקלות. נמליץ לכם כמעט כמו תמיד להתמקד בערים פרבריות יותר בבריטניה (בעיקר בצפון) שחוות פריחה משמעותית בשנים האחרונות, שבהן תוכלו גם למצוא נכסים בעלות נמוכה יותר בהשוואה ללונדון ועל כך לקזז מעט את העלויות הכוללות של העסקה. 

    כתיבת תגובה

    banner