contact-us
close-form

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    רוסיה רוצה למשוך זרים מהמערב ומשיקה Shared Values Visa

    תאריך 27/03/2025

    יואל

    שמה של רוסיה עולה המון על סדר היום ולא מסיבות חיוביות במיוחד. עם פלישת רוסיה אל אוקראינה בשנת 2022 פרצה מלחמה שנמשכת עד היום וגובה את חייהם של חיילים ואזרחים רבים בשני הצדדים. המערב שגינה את המהלך של רוסיה החליט להטיל סנקציות קשות על המדינה על מנת לנתק אותה לגמרי ולהשאיר אותה לבד בכוחות עצמה, כאשר המדינות היחידות שממשיכות לעמוד לצידה של רוסיה הן בלרוס, סין, סוריה,  צפון קוריאה וסודאן. ב-1 לספטמבר 2024 הפתיע נשיא רוסיה ולדימיר פוטין את כל העולם עם חתימה על הסכם חדש שמעניק ויזה לזרים מהמערב שלא מסכימים עם הדעות והלך הרוח במדינות בהן הם חיים. וכך לאחר שנים רבות רוסיה הוציאה לאור את ה-SVV) Shared Values Visa) שמאפשרת להגר לרוסיה בקלות רבה עבור אלו שמעוניינים.

    ויזת ה-SVV (נקרא לה ויזת הערכים המשותפים לצורך הכתבה) באה להקל על ויזת הזהב הרוסית שהייתה נפוצה בשנים האחרונות. ויזת הזהב הרוסית שהייתה נפוצה לפני הצגת ויזת הערכים המשותפים אפשרה לקבל אישור תושבות לתקופה של בין 5 ל-6 שנים ואחר כך להיות זכאים לקבל אזרחות רשמית. על מנת לקבל את אישור התושבות על מבקש הבקשה לבצע השקעה בעלות של בין 15 ל-50 מיליון רובל (200 – 650 אלף דולר) בחברות מקומיות או השקעות נדל"ן. וכמובן, עליו לדבר את השפה הרוסית ולהשתקע במדינה. על הנייר נשמע כי ויזת הזהב הזו קלילה וזמינה הרבה יותר לעומת ויזות הזהב של מדינות כמו פורטוגל ודובאי, אך ויזת הערכים המשותפים באה וטרפה את הקלפים לגמרי.

    ויזת הערכים המשותפים (Shared Values Visa)

    ב-1 לספטמבר חתם ולדימיר פוטין על ויזת הערכים המשותפים שמטרתה למשוך אזרחים מן המערב שלא מסכימים עם השלטון במדינות בהן הם חיים. ויזת הערכים המשותפים מיועדת לפי דבריו של הנשיא עבור אזרחים ממדינות מערב שמתגוררים במדינות בהן ישנן "אג'נדה אידיאולוגית נאוליברלית הרסנית" ואשר מסכימים ל"ערכים רוסים מסורתיים". אין כל דרישה לדבר את השפה הרוסית ומבקש הבקשה אף לא נדרש להשקיע סכום כסף מסוים בנדל"ן או תעשייה.

    למרות העובדה שרוסיה נחשבת למדינה מפוקפקת למדי, ישנם עדיין פלגים מסוימים באוכלוסיה שויזת הערכים המשותפים יכולה להיות רלוונטית עבורם. הויזה מיועדת בעיקר לאירופאים ואמריקאים שמנהלים אורך חיים הדוק ושמרני, ומעוניינים להגר למדינה שדוגלת בערכים הללו. ובשנים האחרונות אכן נרשמו מספר מהגרים מארצות הברית שהגיעו להתגורר ברוסיה על מנת לחיות אורך חיים "רוסי" יותר אשר שונה בתכלית מאורך החיים הנהוג בארצות הברית. הויזה מאפשרת אמנם אישור תושבות במסלול מהיר למדי מבלי צורך בהשקעה כספית, אך חשוב לדעת כי המוניטין המפוקפק של רוסיה יכול לבוא לרעתכם ולהקשות מאוד על אורך החיים שלכם במידה ואתם ממשיכים להעביר כסף אל המערב או טסים באופן תכוף. על כל זאת ועוד נרחיב מייד.

    מה חשוב לדעת על ויזת הערכים המשותפים?

    • הויזה פטורה ממספר מכסות אישורי התושבות של רוסיה – כלומר אין מכסה ידועה נכון לעכשיו של מספר הויזות שניתן להנפיק.
    • מבקש הבקשה אינו חייב לדבר בשפה הרוסית או לעבור מבחן עיוני על הידע שלו בנוגע לרוסיה.
    • לא קיימת רשימה של מדינות אשר מוכרות לקבלת ויזת הערכים המשותפים – ההשערה היא שהתוכנית תכוון למדינות מערב אירופה, ארצות הברית, בריטניה וקנדה.
    • מבקשי הבקשה צריכים להעתיק את מקום מגוריהם לרוסיה ולהביע הסכמה על מספר חוקים שמהווים לאבן היסוד של אורך החיים הרוסי.

    החסרונות לויזת הערכים המשותפים

     חשוב להבין שעצם קבלת ויזת הערכים המשותפים משמעותה ניתוק מאורח החיים המערבי שלהם הייתם רגילים במשך זמן רב. הממשל ברוסיה אמנם מוצג כממשל דמוקרטי, אך כולם יודעים כי מדובר בשלטון דיקטטורי שמנוהל על ידי הנשיא ולדימיר פוטין ופמלייתו, כך שאם חושבים שאתם עוברים למדינה דמוקרטית ומשגשגת תשכחו מזה. המצב הכלכלי ברוסיה אמנם לא קשה כמו באשר מדינות מזרח אירופה, אך המוניטין הקשה ביותר שייך דווקא לה.

    במידה ואכן תקבלו אזרחות רוסית ותעברו להתגורר ברוסיה ותרצו לשלוח כסף באמצעות בנק אירופאי או אפילו לטוס לחול לבקר משפחה או חברים, הדרכון הרוסי יהווה למכשול משמעותי בדרך שלכם. הסנקציות של המערב מקשות על אזרחים רוסים להעביר כספים או אפילו לטוס לחו"ל בלי בדיקות קפדניות. הבנקים הרוסים ידועים גם בהיותם כלל לא יציבים, עדות לכך הייתה ערב פריצת המלחמה בה הבנקים המקומיים סגרו את שעריהם וטענו כי אין להם כלל כסף מזומן לתת לאזרחים. המרה של מטבעות זרים כמו דולר ואירו למטבע הרובל היא בגדר חובה, כך שזהו צעד שלא תוכלו באמת לדלג עליו.

    הדבר האחרון שיש לשים אליו לב הוא העובדה כי ברוסיה ישנו חוק שאוסר באופן מוחלט על קהילת הלהט"ב, זאת לאחר שבוצע תיקון לחוק הקודם שאסר תעמולה פרו להט"בית. הסכמה עם חוקים כאלו מהווים לסתירת לחי עבור המערב שמחזק את הקהילה הזו, ובנוסף אם הנכם חלק מהקהילה הזו דעו לכם כי המגורים שם יהוו סכנה עבורכם. אזרחים ישראלים ויהודים גם הם אינם נתפסים בתור אהובי העם ברוסיה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הביע תמיכה במעשי חמאס לאחר ה-7 באוקטובר ואף נפגש עם מנהיג התנועה.

    ניכר שפוטין מבין כי הוא חייב לשקם את התדמית של הפדרציה הרוסית ולהביא אליה מוחות חדשים מן המערב, השאלה היא האם באמת יש את אלו אשר מעוניינים להפנות את גבם אל המערב הליברלי ולחיות במדינה דיקטטורית.

    כתיבת תגובה

    banner