contact-us
close-form

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    מחירי בתי היוקרה בהונג קונג צונחים ב-25%

    תאריך 17/11/2024

    יואל

    השלוחה הדמוקרטית של סין שנחשבת לאחת המדינות היקרות ביותר בעולם מושפעת כעת באופן ישיר מהמשבר הכלכלי הסיני וניתן לראות זאת בירידה תלולה במחירי הנכסים במדינה. בתי היוקרה של הונג קונג שנמכרו בעשרות ומאות מיליוני דולרים בעבר רואים ירידה של עד 25% מערכם הנוכחי, כאשר בעלי הנכסים הללו ממהרים למכור אותם על מנת לכסות חובות קיימים. ננסה כיום לסקור מדוע המשבר הכלכלי בסין משפיע על האוטופיה בהונג קונג, ומה צופה העתיד הקרוב לשלוחה הדמוקרטית של סין.

    המשבר הכלכלי של סין

    היה נדמה כי לאחר תום מגפת הקורונה הכלכלה הסינית תתאושש ותחזור להיות אחת הכלכלות החזקות בעולם ותמשיך לאיים על הכלכלה האמריקאית, אך ההשערות החלומיות לא התממשו. סין הדרדרה לדיפלציה קשה שהובילה לירידה של כלל המחירים במדינה ול"חיזוק" כוח הקנייה של האזרחים. על הנייר נדמה כי דיפלציה היא דבר חיובי שאמור לחזק את התושבים וכביכול להפוך אותם לעשירים יותר, אך בפועל דיפלציה היא דבר הרבה יותר מאינפלציה.

    בתהליך של דיפלציה יוקר המחייה פוחת, דבר שמשפיע באופן ישיר על חברות ועסקים שמניבים פחות רווח. החברות הללו יאלצו לשלם משכורות נמוכות יותר לעובדים שלהם על מנת להמשיך לתפקד ולא להכנס לחובות. כך נוצר מצב בו לכאורה האזרחים הופכים להיות עשירים יותר, אך בפועל הם נפגעים הרבה יותר קשה מכך. לכן מדינות רבות שואפות לשיעור אינפלציה של 2% על מנת לדרבן את כוח הקנייה והתחרותיות.

    הדיפלציה בסין פגעה בחברות רבות שפשטו את הרגל ונקלעו לחובות ענק, אחת מהן היא ענקית הנדל"ן אברגראנד שממש לפני מספר חודשים נאלצה להתפרק בעקבות צו משפטי. לכך יש גם להוסיף את ההאטה בענף הבנייה לאור משבר האנרגיה שהוביל לעלייה בכלל חומרי הגלם. הדיפלציה אגב נגרמת גם בעקבות הצטברות של חובות רבים, והמצב הנוכחי בסין הוא שחלק גדול מאוד באוכלוסיה שקוע בחובות קשים, חלקם הם הטייקונים העשירים שרכשו נכסים ודירות יוקרה בהונג קונג.

    מצב שוק הנדל"ן בהונג קונג

    הונג קונג מושפעת באופן ישיר הן מהשבר הכלכלי של סין, והן משיעור הדולר האמריקאי. הדולר ההונג קונגי צמוד למדד של הדולר האמריקאי, וכל תנועה בערכו או בשיעור הריבית משפיע עליו. במצב הנוכחי שבו הריביות בארצות הברית עדיין גבוהות למדי, כך גם הריביות בהונג קונג שמקשות מאוד על בעלי הנכסים לשלם את ההחזרים החודשיים האדירים שמורגשים בעיקר בנכסי היוקרה במדינה.

    צ'רי לי מנהלת מכירות הנכסים בסוכנות סביליס בהונג קונג אומרת כי המחיר ההממוצע של נכסי יוקרה שמחירם היה 38 מיליון דולר ומעלה ירד ב-25% בהשוואה לשנת 2022. היא מחזקת אף ואומרת כי הצפי הוא שמחירי הנכסים ימשיכו לרדת לאור רצונם של בעלי הנכסים למכור את הנכסים כמה שיותר מהר עם התפשרות על מחיר המכירה. אחד מהמוכרים הוא מנכ"ל חברת אברגראנד שהיו בבעלותו שלושה נכסים בהונג קונג, את אחד מהם שמחירו היה למעלה מ-100 מיליון דולר הוא מכר בעלות של 55 מיליון דולר בלבד. יש כמובן להזכיר כי פירוק החברה הותיר אותו בבור כלכלי ובחובות עצומים, ועל כן הוא נאלץ להצטייד בכסף כמה שיותר מהר.

    נכון לעכשיו מחירי הנכסים צפויים להמשיך לרדת בהונג קונג ולהפוך להיות מעט נגישים יותר עבור משקיעי נדל"ן. למרות הירידה בערכי הנכסים שוק הנדל"ן ההונג קונגי שמור לבעלי ניסיון עתיר בענף הנדל"ן מאחר והסיכונים בו רבים והעלות בין הגבוהות ביותר בעולם. בנוסף לכך המשבר הכלכלי של סין נראה רחוק מלעצור ואיתו גם הצפי להיחלשות הכלכלה בהונג קונג.

    כתיבת תגובה

    banner