אירלנד
הברקזיט עורר רעש לא קטן בבריטניה. במהלך משאל העם ב-2016 ועד הפרישה הסופית מהאיחוד האירופי בינואר 2020, הבינו חברות רבות שבכדי להמשיך את פעילותן ולהנות מהביטחון הכלכלי של האיחוד, עליהן להעביר את פת משבר הסאב-פריים בצורה מדהימה, והחל מ-2013 היא החלה להראות זינוקים בשוק הנדל"ן ובכלכלה בכלל. זאת לאור האצה כלכלית מדינית, עידוד השקעות זרות והגירה של חברות ענק כמו אמזון גוגל ופייסבוק מבריטניה לאירלנד.
מידע על שוק הנדל"ן והכלכלה באירלנד
ראשית נתמקד במשבר שפקד את מדינות אירופה ב-2008. אירלנד שעד סוף שנות ה-90 התבססה בעיקר על ענף החקלאות, התחילה בתחילת המאה ה-21 להיכנס לשוק התעשייה העולמי, לעודד השקעות זרות ולהפוך את הענף העיקרי של המדינה לתעשייתי. כך אירלנד החלה להאיץ את כלכלתה עד המשבר ב-2008 שגרר אותה לחובות עצומים לאיחוד האירופי ולשיעורי אבטלה גבוהים של כמעט 15%. המשבר היה חמור עד כדי כך שהאיחוד בחן את האפשרות להסיר אותה מהאיחוד כדי לא להיגרר אחריה.
אבל היא לא אכזבה. בניגוד למדינות כמו פורטוגל, יוון, איטליה וספרד שעד היום לא הצליחו להחזיר את חובותיהן מהמשבר, אירלנד הייתה היחידה מביניהן כשידה על העליונה. זאת לאור השלטון היציב פוליטית, הקלות ברגולציה ובמיסוי, עידוד השקעות זרות, חוקי עבודה מקלים, סיוע ממשלתי לסטארט-אפים ועוד. ב-2015 החלה האצה מחודשת בכלכלה והתמ"ג שלה כמעט הכפיל את עצמו מכ-48,000$ לנפש בשנת 2009 לכ-80,000$ לנפש בשנת 2019. מדובר בקצב צמיחה גבוה, שמעמיד את אירלנד כאחת המדינות היציבות והעשירות ביותר באירופה, כך שמבחינת השקעה אירלנד בהחלט מיוצבת כיעד מבטיח.