הברקזיט עורר רעש לא קטן בבריטניה. במהלך משאל העם ב-2016 ועד הפרישה הסופית מהאיחוד האירופי בינואר 2020, הבינו חברות רבות שבכדי להמשיך את פעילותן ולהנות מהביטחון הכלכלי של האיחוד, עליהן להעביר את פת משבר הסאב-פריים בצורה מדהימה, והחל מ-2013 היא החלה להראות זינוקים בשוק הנדל"ן ובכלכלה בכלל. זאת לאור האצה כלכלית מדינית, עידוד השקעות זרות והגירה של חברות ענק כמו אמזון גוגל ופייסבוק מבריטניה לאירלנד.
ראשית נתמקד במשבר שפקד את מדינות אירופה ב-2008. אירלנד שעד סוף שנות ה-90 התבססה בעיקר על ענף החקלאות, התחילה בתחילת המאה ה-21 להיכנס לשוק התעשייה העולמי, לעודד השקעות זרות ולהפוך את הענף העיקרי של המדינה לתעשייתי. כך אירלנד החלה להאיץ את כלכלתה עד המשבר ב-2008 שגרר אותה לחובות עצומים לאיחוד האירופי ולשיעורי אבטלה גבוהים של כמעט 15%. המשבר היה חמור עד כדי כך שהאיחוד בחן את האפשרות להסיר אותה מהאיחוד כדי לא להיגרר אחריה.
אבל היא לא אכזבה. בניגוד למדינות כמו פורטוגל, יוון, איטליה וספרד שעד היום לא הצליחו להחזיר את חובותיהן מהמשבר, אירלנד הייתה היחידה מביניהן כשידה על העליונה. זאת לאור השלטון היציב פוליטית, הקלות ברגולציה ובמיסוי, עידוד השקעות זרות, חוקי עבודה מקלים, סיוע ממשלתי לסטארט-אפים ועוד. ב-2015 החלה האצה מחודשת בכלכלה והתמ"ג שלה כמעט הכפיל את עצמו מכ-48,000$ לנפש בשנת 2009 לכ-80,000$ לנפש בשנת 2019. מדובר בקצב צמיחה גבוה, שמעמיד את אירלנד כאחת המדינות היציבות והעשירות ביותר באירופה, כך שמבחינת השקעה אירלנד בהחלט מיוצבת כיעד מבטיח.
המס רכישה נמוך באופן דרסטי ממדינות אחרות באיחוד ועומד על 1% מס בולים, בצירוף דמי רישום ושכר טרחה לעו"ד (כ-0.5%).
ניתן להשיג משכנתא אטרקטיבית שמכסה על 90% מעלות הנכס במידה ומדובר על נכס ראשון למגורים, ועד ל-70% במידה והנכס לא למגורים או נכס שני ומעלה.
נדל"ן באירלנד מאפשר תשואה משתלמת לאור הביטחון הכלכלי של אירלנד ונעה בין 6.5% – 8%. משתנה כמובן בהתאם לביקוש, מיקום וכו'.
Airbnb היא פלטפורמה פופולרית באירלנד בקרב אנשי עסקים ותיירים רבים. מומלץ להשתמש בה כדי להגיע לשוכרים לטווח קצר, דרכם תוכלו לקבל תשואה גבוהה יותר מאשר שוכרים לטווח ארוך.
נדל"ן באירלנד מאפשר תשואה משתלמת לאור הביטחון הכלכלי של אירלנד ונעה בין 6.5% – 8%. משתנה כמובן בהתאם לביקוש, מיקום וכו'.
שוק הנדל"ן באירלנד בערים הגדולות בכלל ובדבלין בפרט נמצא במגמת צמיחה גבוהה. כתוצאה מהברקזיט ומדיניות המיסוי הנמוך שלה, דבלין הופכת להיות משתלמת עבור חברות גלובליות ומקומיות. נדל"ן באירלנד יכול ללא ספק לבוא לידי ביטוי בהשכרת דירות מגורים לאנשי עסקים בערים המרכזיות במדינה, בסמוך למקומות העבודה שלהם.
בנוסף, היערות באירלנד, חופי הים, אתרי התרבות ובתי הנופש מושכים אליהם תיירים מכל העולם, כך שאירלנד, כמו מרבית מדינות אירופה, מהווה מוקד תיירותי רחב היקף. לאירלנד מגיעים בכל שנה כ11 מיליון תיירים, כך שמעבר לשוק העירוני והשקעות נדל"ן במשרדים ותעשייה, תוכלו גם לרכוש בית נופש לאורך חופי המדינה.
דבלין – דבלין היא עיר הבירה של אירלנד ואחת המדינות המפותחות ביותר באירופה. היא מרכזת כל מה שעיר בעל פוטנציאל נדל"ן צריכה – אתרי תיירות רבים שמושכים כחמישה מיליון תיירים בשנה, מרכזי תעשייה ומסחר הומי אדם, תשתיות מפותחות וביקוש גבוה לדיור בעיר. לפי מומחים בענף אירלנד צפויה להמשך גידול של כ-10% בשנה בשווי הנדל"ן למשך השנים הקרובות וזאת עקב הפערים הגדולים בין הביקוש להיצע בתי המגורים. כמות המהגרים לעיר גדלה משנה לשנה כך שהשקעת נדל"ן בדבלין, למרות המחירים, יכולה להניב תשואה יפה מאוד.
בנוסף, דו"ח איכות החיים של מרסר לשנת 2018 כינה את דבלין לעיר הבכירה באנגליה ואירלנד זו השנה השנייה ברציפות והציב את בירת אירלנד לפני פריז, ניו יורק וטוקיו. הסביבה הפוליטית היציבה, רמות נמוכות של זיהום אוויר וסביבה סוציו-תרבותית חזקה, מדרגת את דבלין כעיר מובילה לגור בה.
קורק – קורק היא העיר השנייה בגודלה באירלנד ונמצאת דרומית לדבלין. מחוז קורק מורכב מהעיר המרכזית, שמכילה את מרבית האוכלוסייה, אתרי התיירות ומקומות הבילוי, בנוסף לכפרים וחורשות באזור בהן מטיילים רבים נהנים מהנופים הירוקים, חופי הים ומהאוויר הצח שבאזור. כאן תוכלו להתמקד בנדל"ן עבור תיירים ולהשתמש ב-AirBNB בכדי להביא שוכרים לנכס.
מונאהן – בדומה לקורק, מחוז מונאהן הוא אזור תיירותי מעט קטן יותר, המכיל מוזיאונים, חורשות טבע וכפרים מקומיים. כאן ההשקעה פחות כדאית משום שהביקוש המועט יחסית לנדל"ן בכפרים יכול לגרום לכם להפסיד תשואה משמעותית שהייתם יכולים להשיג בדבלין או בקורק.
תהליך הרכישה באירלנד פשוט יחסית ומאפשר גם לזרים לרכוש נדל"ן במדינה. כל מה שצריך הוא להגיש הצעה דרך עורך הדין לרכישה, לאחר מכן המוכר ינסח חוזה רכישה ועליכם לבדוק יחד עם עורך הדין, שהחוזה עומד בכל התנאים שסיכמתם. לאחר הסכמה וחתימה על החוזה, עליכם לשלם 10% מעלות הנכס כפיקדון עד שהנכס יועבר אליכם.
בסיום ההעברה, תשלמו את הסכום שנותר לתשלום בצירוף מס בולים, דמי משפט ודמי רישום הנכס (סה"כ כ-6% משווי הנכס שכוללים מע"מ). מומלץ להיעזר בעורך דין שמכיר את המערכת המשפטית באירלנד ויעזור לכם לסגור את העסקה בצורה טובה יותר.
אוסטריה, מדינה אירופאית קסומה עם נופים ירוקים והרים עוצרי נשימה, לא פלא שהיא מצליחה בכל...
הסכם השלום עם איחוד האמירויות הביא עבור ישראלים אינספור אפשרויות בפן הכלכלי והתיירותי. אין ספק...
איטליה, ארץ המגף המפורסמת הודות למסעדות הרחוב, הפסטה והפיצה, אך רבים אינם יודעים שניתן לממש...
הברקזיט עורר רעש לא קטן בבריטניה. במהלך משאל העם ב-2016 ועד הפרישה הסופית מהאיחוד האירופי...